01 December 2009

SELANGOR - Selangor 2010...Go Selangor Go !!!


Salam....salam sejahtera...salam satu malaysia...heheheh...

Musim 2009 dah pun berlalu....
pade den, musim lepas boleh dikatakan musim kebangkitan selangor...
ye laa...lepas dari treble 2005.....
selangor takde menang papepun.....
dan pade 2009, alhamdulillah.....
dua piala telah kembali ke bumi selangor...
iaitu...piala sumbangsih dan piala FA....
manekala, buat pertama kalinye selangor menjuara saingan Liga Super....
jadi, musim 2009 boleh dikatakan tahun kebangkitan selangor.....

Namun...untuk saingan musim 2010....
Selangor pastinye perlu lebih bersedia....
kerana....pada musim 2010...selangor akan bermain dalam saingan antarabangsa....
selangor akan mewakili Malaysia dalam AFC cup.....
jadi, perancangan musim depan harus lebih teliti dan berkualiti....
jadual perlawanan akan bertambah berbanding pasukan pasukan lain....
kecergasan pemain perlu sentiasa dipantau.....
pemain2 mungkin kepenatan....ye laa...travel ke luar negara.....
nak main liga super lagi.....perghhhh....

Oleh itu...selangor menampilkan beberapa muka baru...
dan terpaksa mengenepikan beberapa pemain lame....
berikut adalah pemain pemain selangor untuk musim 2010...
mengikut seperti yang disampaikan oleh admin selangorfc.com...
www.selangorfc.cm
{Inspirasi Kegemilangan Merah Kuning}

GK: Hamsani Ahmad, Mohd Iqbal Suhaimi (2004-08 Pahang, 2009 Proton FC), Fairul Azwan
DR: Razman Roslan, D Surendran
DL: P Gunalan, Asrarudin Putra Omar
DC: Nasriq Baharom, Khairul Anuar Baharom, Zaiza Zainal Abidin

MR: R Surendren, Liew Kit Kong (KM Naza)
ML: Amirulhadi Zainal, Fitri Shazwan Raduwan
MC: Hardi Jaafar, Amri Yahyah, Bunyamin Omar (MyTeam), Safiq Rahim (KL Plus), Fazilidin Khalid

FW: Safee Sali, Rudie Ramli, Farderin Kadir (KM Naza), Azrine Efendy Sa'duddin (Johor)

Coach: K Devan
Assistant Coaches: P Maniam, Rosedy Mohd Nadzir
GK Coach: Azmin Azram Abdul Aziz

diharapkan skuad 2010, dengan beberapa pemain baru (kaler biru).....
dapat menjadikan pasukan selangor lebih mantap untuk mengharungi musim depan yang pastinye lebih mencabar dari musim 2009....
jurulatih perlu melalukan rotation pemain bagi mengekalkan konsistensi mereka....
jangan asyik dok gune set player yang same jer....
sebab musim depan lebih padat....kalu gune set player yang same jer...
pemain akan kepenatan dan prestasi pun merudum......
ape ape pun terpulang pade coach dan management.....

Semoga Berjaya untuk musim depan....
tak sabar rasenye nak gi stadium.....
lame dah tak pi stadium ni.....huhuhuhuhuhuh......
pastikan semua piala milik kita......insya allah....AMINNNNN....

Go Selangor Go !!!

cheriooooo...jumpe dan jumpe lagi....
73 de kamal.....

~Dimana Teknologi Mengabadikan Kenangan~

1 comment:

Rantong said...

Maaf. Sekadar pemberitahuan ringkas.

"Hanya iklan link affiliate anda di Email, Website, Blogger, Wordpress, Myspace, Friendster, @ Facebook & kami akan bayar anda sehingga RM80 untuk pelawat yang masuk!".
_______________________
View Profile: Rantong™

~Dimana Teknologi Mengabadi Kenangan~ © 2008
|| 2008 SkamalS Pikcer dot blogspot dot Com || All rights reserved © ||
Template by: SkinCorner